pondelok 7. októbra 2013

ŽDIAR

Už dobrých pár rokov sa venujem animátorskej práci s deťmi a momentálne sa tešíme zo skvelej partie ľudí, čo sa dala dokopy. Každý ale trošku starneme a popri škole či práci na to neostáva moc času. Preto nás vždy veľmi poteší, keď sa k nám mladí ľudia rozhodnú pridať. A hlavne, keď sú to naši "odchovanci". Spolu s nimi sme strávili posledné 4 prázdninové dni v Ždiari, kde získali titul "pomocný animátor" (animátor môže byť až od 18 rokov :D ) a vyskúšali si aj, aké to je byť vedúcim v tábore plnom nespokojných detí :D (no nevyuži to, keď sa môžeš hrať na dieťa ;))
Aj napriek neustálemu daždivému počasiu to boli nádherné dni, na ktoré budeme dlho spomínať. 

Bola to moja prvá návšteva Ždiaru a neodpustila som si ranné prechádzky :) ani zablúdiť do konskej ohrady nie je až také zlé :D + punčová torta... ;) :P



piatok 4. októbra 2013

CESTA DO RÍMA. 3. ČASŤ - "STÍN KATEDRÁL"

Najobľúbenejšími miestami našej exkurzie po meste boli okrem klimatizovaného metra (pretože teploty von sa pohybovali okolo 40 stupňov) aj všetky možné baziliky, ktoré ponúkali okrem príjemného chládku občas aj nejakú lavičku, kde sa k poniektorým po tej pastve pre oči pritúlal aj nejaký ten sníček :D Inak, do takýchto chrámov vás nepustia, keď máte na sebe len tielko alebo šortky. Je preto dobré nosiť so sebou nejakú šatku, ak nechcete skončiť v niečom bielom, do čoho sa balí elektronika v škatuliach (aspoň mne to tak pripadalo, keď som zazrela zopár dievčat v tom zabalených.. no, vyzerali ako v bublinkovej fólii proste :D)


Výlet trval týždeň, ale vlastne polovicu z toho sme strávili cestovaním. No koniec koncov, ja mám cestovanie rada :P takže to beriem ako super dovolenku. Do fontány som už ale mincu nehádzala, vrátiť sa tam raz mi myslím stačilo, teraz už chcem ísť aj niekde inde ;)
Takže záver: dovolenka s priateľmi = skvelá voľba ;)
Koniec :)

streda 2. októbra 2013

CESTA DO RÍMA. 2. ČASŤ - "AROMA DI ROMA II."

Už som spomínala, čo to robí s človekom, keď celý deň sedí v aute a to nehovorím o strastiach šoférov. Vtedy vám nič nepadne tak dobre, ako zastávka pri mori :) Ale vyzerá to, akoby som sa tu len sťažovala :D milujem premeny krajiny za oknom, môcť tak zastaviť kdekoľvek, tak hneď zaplním kartu vo foťáku :D ale keďže sa kdekoľvek zastaviť nedá a cez okno fotím nerada, karta vydržala celý výlet aj s rezervou :D
Do Ríma som sa dostala už druhýkrát a miešali sa mi pocity známeho prostredia s novými pohľadmi dokopy. Ale v každom prípade človek musí stále hlavu vykrúcať dohora ;)




utorok 1. októbra 2013

CESTA DO RÍMA. 1. ČASŤ - "ALPENLIEBE"

     Najlepšie cestovanie po svete s priateľmi je podľa mňa určite autom. Síce ste po celom dni presedenom v aute, kedy už nohy vykladáte z okien a dobre že nie aj za hlavu celkom dolámaní, ale aj tak to stojí za to. A dorozumievanie medzi autami pomocou vysielačiek je tiež super, hlavne keď zistíte, že sa rozprávate s niekým úplne iným z úplne iného auta :D
     Tak sme sa vybrali 4. augusta v noci na našu jedinečnú cestu. Ráno sme dorazili do Malty v Rakúsku, kde sme mali prvú zastávku a po takto prebdenej noci sme vyrazili na Stubeck (2370 m.n.m.). Pripravený nocľah na fare u super Zoltána a pohostinnosť ľudí bola pre nás viac ako potešujúca :) A okrem toho som zabudla povedať, ako sa mi zaľúbil tento kraj, hlavne výstup, kde sme okrem nás nestretli iného človeka... iba kravičky a iné tvory :)


koniec prvej časti :)